جایگاه ، باید ها و نبایدهای انتخابات( ریاست جمهوری و پارلمانی) در افغانستان (۶)

ساخت وبلاگ

" جایگاه ، باید ها ونباید های انتخابات(ریاست جمهوری وپارلمانی) درافغانستان
---------------------------
(قسمت ششم ) 

3 – 5 ) داشتن حسن سابقه 
 یعنی کاندیدی شایسته ی رأی دادن است که هم دارای حسن سابقه عملی وکاری باشد و هم از حسن سابقه ای اخلاقی برخوردار باشد و به فساد مالی و سیاسی ، و جرم وجنایت ضد انسانی و فساد اخلاقی ، آلوده نباشد. 
3 - 6 ) داشتن استقلال فکری و عدم وابستگی  به جریان های فاسد و افراطی 
 یکی دیگر از معیار های کاندید اصلح این است که دارای استقلال فکری باشد ؛ زیرا کاندیدی که با جریان های افراطی وفاسد در ارتباط باشد و از آنها خط وبرنامه بگیرد ، به هیچ عنوان نمی تواند ممثل اراده ی مردم باشد و به منافع ملی بیندیشد ؛ چون از خود اراده وبرنامه ندارد ، بلکه منادی و مجری برنامه های همان جریان های فاسد افراطی،  خواهد بود.  
7 ) برخوردار بودن از شجاعت و جسارت لازم 
داشتن جرئت و شجاعت ، از لازمه ی یک کاندید اصلح و باکفایت است ، تا بتواند به عنوان وکیل و صدای مردم ، از حقوق آنها حفاظت و دفاع نموده و( در صورت که نماینده پارلمان باشد)، برعمل کرد های حکومت نظارت و باز خواست نماید. و در جایی که اقتضا کند که برای دفاع از حقوق مردم و حمایت از منافع ملی باید موضع گیری نماید ، این جرئت و شجاعت را داشته باشد که بتواند شجاعانه ، نظرات و انتقادات خود را بیان نماید.  
8 ) قانون مداری 
 یکی دیگر از معیارهای کاندید برتر واصلح این است که قانون مدار باشد و آن را به عنوان فصل الخطاب تلقی نموده ، اولاً ، ضمن احترام گذاشتن به قانون ، تابع آن باشد و تخطی نکند ، ثانیاً ، قانون را برای همه اعم از ضعیف وقوی ، رییس ومرئوس و صاحبان زرو و زور و افراد عادی ، قانون بداند. 
9 )  رواداری و احترام گذاشتن به حقوق شهروندی وبرابری  
 کاندیدی شایسته ی رأی دادن است که اهل رواداری باشد ، یعنی برای اقوام ، احزاب و مناطق دیگر ، همان چیزی را بخواهد که برای قوم ، حزب و منطقه ی خود می خواهد و به این سخن جاویدانه و حکیمانه ی امیرمؤمنان علی( علیه السلام) پای بند باشد که فرمود:« هرچه برای خود دوست می داری برای دیگران هم دوست بدار وهرچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسند ».(رضی ،1383 ، نامه 31 ). همچنین باورمند به رعایت حقوق شهروندی ، برابری ، انکشاف متوازن وعدالت اجتماعی باشد. 
10 ) داشتن روحیه ی اتحاد و همگرایی 
  یکی دیگر از معیارهای کاندید اصلح و شایسته این است که ، در راستای  تقویت وتحکیم اتحاد وهمگرایی ملت ، تلاش و برنامه ریزی ، و از ایجاد تنش و تفرقه افگنی دوری نماید ؛ زیرا اقتدار وشوکت ، در اتحاد همگرایی نهفته است و تفرقه و نزاع ، مهم ترین عامل سستی و از بین برنده ی قدرت و هیمنه ای مسلمانان بیان شده است ، چنانکه قرآن کریم می فرماید:« وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ريحُكُم‏ ... ، نزاع مكنيد كه سست خواهيد شد و شوكت و آبروى شما خواهد رفت ». (انفال/ 46 ).  
سر انجام اینکه ، هرکاندیدی که از این معیار ها بیشتر برخوردار باشد ، صلاحیت وشایستگی بیشتر ، برای انتخاب شدن و تصدی پست ریاست یا وکالت را دارد . وشایسته بلکه بایسته است که در انتخاب خود ، این معیا هارا ملاک قرار داده وکاندید های اصلح و برتررا انتخاب نماییم .

بساتین ...
ما را در سایت بساتین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : chaidari587 بازدید : 143 تاريخ : يکشنبه 21 مهر 1398 ساعت: 23:06